Erőss Gábor (Párbeszéd) hisztérikus kirohanása és a pszichológiai elemzés története

Csupán egy kérdést szeretnénk feltenni. Ön szerint melyik a felháborító: ha valaki hisztériás roham közepette gyilkossággal és titkos adatgyűjtéssel vádol meg mást ártatlanul, vagy az ilyen kijelentéseket tevő paranoiás félbolondról segítő szándékkal pszichológiai elemzést készíteni?

Pénteken robbant a hír, miszerint Kocsis Máté, Józsefváros Fideszes polgármestere a legutóbbi képviselő-testületi ülésen azt mondta a liberális mutánsok díszpéldányát egyébként tökéletesen megtestesítő Erőss Gábornak (Karácsony Gergely csatlósának), hogy készíttetett róla egy pszichológiai tanulmányt, amit majd négyszemközt nagyon szívesen átad neki segítő szándékkal. Mindezt természetesen mérhetetlen felháborodással közölte a ballib sajtó krémje. Kíváncsiak voltunk az eset előzményére, így vettük a fáradtságot és megnéztük az ülés érintett részét. Korábbi megszólalásait látva tulajdonképpen nem volt váratlan a Párbeszéd helyi politikusának újabb kirohanása, de mondandójának lényege ezúttal minden határt átlépett. Erőss Gábor hisztérikus rikácsolása közepette a már tőle szokásossá vált durván személyeskedő állítások után ezúttal gyilkossággal vádolta meg a polgármestert. Állítása szerint emberek halnak meg miatta a kórházban.

Azt nehéz eldönteni, hogy személye jelentéktelenségéből fakadó komplexusainak, a nyilvánosság iránti kétségbeejtő vágyának, pártja kilátástalan esélyeinek, vagy szimplán egyre gyanúsabb mentális problémáinak volt mindez köszönhető. Az azonban tény, hogy ezeket az előzményeket az RTL Klub és a hozzá hasonló, működésüket a független és hiteles tájékoztatásnak szentelő médiumok elfelejtették közölni.

Hogy teljesen legyen a történet, azt még hozzá kell tennünk, hogy Erőss Gábor később a sajtóban burkolt fizikai erőszakkal való fenyegetéssel, sőt titkos adatgyűjtéssel is meggyanúsította a polgármestert nyilvános megszólalásainak és írásainak elemzése miatt, ami miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul.

Nos, látva az egész történetet, úgy véljük, bevezetőnkben feltett kérdésre egyszerű választ adni, egy rendszeresen dührohamokban kitörő és ilyen szinten paranoiás ember valóban megér egy pszichológiai elemzést. Mindenesetre örülhet, ha kijelentései miatt megússza a feljelentést.