Egy "nagy környezetvédő" sem vett részt a TeSzedd mozgalom eseményén

Bár szóban nagyon erősek, a tettek mezején sem Erőss Gábor (Párbeszéd), sem Jakabfy Tamás (LMP), sem pedig pártjaik képviselői nem virítanak. Idén sem tartották fontosnak például, hogy tegyenek a környezetért Magyarország legnagyobb önkéntes akcióján.

Szeptember 15. napján tartották idén országszerte a TeSzedd! mozgalom éves, rendszeres szemétszedését. Aligha van olyan, aki még ne hallott a már sok éves múltra visszatekintő rendezvényről. E mellett pedig az is feltétlenül igaz, hogy kevés olyan dolog van, mint amit a magyarországi ellenzéktől rogyásig hallgattunk: milyen fontos a környezetvédelem. Akár egy már rég elhalt fáról, akár éppen egy már hervadásba fordult virágágyásról van szó, amelyeket frissen telepítettekkel lenne szükséges kiváltani, a magukat liberálisoknak nevező honfitársaink azonnal élő láncba szerveződve állnak ellen. Minden olyan kísérletet igyekeznek meghiúsítani, ahol a zöld felületek gondozásáról, átalakításáról vagy éppen korszerűsítéséről van szó.

Kijelenthető, hogy a TeSzedd! jelenleg ez az ország legnagyobb szemétszedési akciója, mely a társadalom széles köre által támogatott és elismert. Vadon Jani rádiós műsor vezetőtől a Budapesti Fegyház és Börtön fogvatartottjain át, rengetegen álltak neki a javítani az országos köztisztasági állapotokon.  Józsefvárosban az összes kormánypárti önkormányzati képviselő csapatot szervezett magának, csatlakozva az országos szemétszedési akcióhoz.teszedd.jpg

Kíváncsian vártuk, csatlakoznak-e a nagy környezetvédő hírében álló liberális polgártársaink a szemétszedési akcióhoz, de ismét csalódnunk kellett. Sajnos ugyanis sem a testületi üléseken a tetőszigetelő anyagok környezetvédelmi besorolásáról okoskodó Erőss Dzsi, sem pedig az Orczy kert Robin Hoodjaként tündöklő Jakabfy kolléga nem akart felkelni pénteken a puha ágyikóból. Fájdalomtól elcsukló hangon jegyezzük meg, valójában nem csak saját magukat, de legjobban a szavazókat csapják be ezzel a felvett „környezetvédősdi” álszenteskedésükkel. 

Az olvasók értékítéletére bízzuk az előző kérdés megválaszolását, azonban magunk részéről az ellenzék álszenteskedésének a kőbe véséseként értelmezzük, hogy a képviselőik elhatárolódtak, a média és egyéb más fórumok által előzetesen jól beharangozott környezetvédelmi akciótól.

OTIUM EST PULVINAR DIABOLI, vagyis a henyélés az ördög vánkosa. A józsefvárosi ellenzéki képviselők szemétszedés alatti henyélése nem csak vánkos, hanem identitás és még inkább hitelességi válság szimptómája.