Simon György (DK) szerint a Biblia "ókori mesekönyv", a keresztények pedig "idióták"

Simon György, a Demokratikus Koalíció Józsefvárosi képviselője a napokban azt találta mondani a keresztényeknek: "Idióták azok akik egy ókorban megírt mesekönyvben megírt szabályrendszer szerint akarják élni az életüket"

Előszeretettel olvassuk azokat a baloldali, szívfacsaró felsírásokat, amikor egyes politikai szereplők, netán "civilek" vagy sajtószereplők, könnyeikkel küszködve emelnek szót a kisebbségek jogainak sérelme vagy eltiport identitások miatt. Na persze, ha ugyanez fordítva történik, akkor csak arról van szó, hogy a felvilágosult értelmiség megmondja nekünk, hogy mi is a a jó világban. Az ilyen kinyilatkoztatások régi eszköze a balliberális gondolkodóknak, így sosem lepődünk meg, ha mondjuk TGM vagy Vágó Pista elmagyarázza nekünk, mit is jelent "európai gondolkodónak lenni".

Egy a bökkeni, hogy már megint a fránya kisebbség - akit egyébként erre soha senki sem kért - áll neki kioktatni a többséget, olykor-olykor szétgyalázva annak értékeit. Nem történt más most sem, amikor is az egyébként listáról (ergo nem közvetlenül) választott DK-s képviselő, a józsefvárosi Simon Gyuri egy keresztény gondolkodású poszt alá a következőket fűzte hozzá:simon_gyorgy1.jpg

Tisztelt Képviselő Úr!

Szerintünk nem a keresztények az idióták, hanem például kegyed. Megértjük, hogy az ateizmus a legcsodálatosabb elméket is képes megbolygatni, de ha már a tiszteletet bevágta a sarokba hétvégén, legalább arra gondolhatott volna, hogy az általa is irányított kerület jelentős része keresztény érzelműnek vallja magát. Ennek köszönhetően lényegében sikerült az általa képviselt emberek jelentős többségét idiótának neveznie.

Gratulálunk, leülhet, egyes.