Plusz pénzért tartja a markát a ferencvárosi baloldal

Pénzszagra gyűlik a balos vad Ferencvárosban – a szivárványkoalíció képviselői megkétszereznék havi apanázsukat, hogy 70 százalékkal magasabb keresetük legyen, mint a magyar átlagbér. Ez még akkor is kiverné a biztosítékot, ha legalább leraktak volna bármi érdemi teljesítményt az elmúlt két évben… A baloldal ismét egymást üti Ferencvárosban.

ferencvaros_fizuemeles.png

Megéheztek a ferencvárosi baloldali önkormányzati képviselők, hiszen több mint kétszeresére akarják emelni a saját fizetésüket… Mondjuk ilyen sikerek, és megsüvegelendő teljesítmény után, mint amit 2019 óta nyújtanak, teljesen érthető, nem? Naugye…

A próbálkozásról a saját szövetségesei között sem osztatlan népszerűségnek örvendő Baranyi Krisztina polgármester rántotta le a lelplet, aki szerint a koalíciós társainak a követelése gátlástalan lépés.

A tíz Momentumos, DK-s, MSZP-s, Jobbikos és Párbeszédes képviselőből egy ugyan – talán a nyilvános szégyen hatására – visszakozott, de a polgármester szerint a többségük 290 ezer forint helyett 730 ezret követel magának, azaz 70%-kal többet, mint a magyar átlagbér. Nagyon úgy látszik, hogy az arc és a teljesítmény fordított arányban vannak egymással Ferencváros derék baloldali káderei esetében (is).

Ritka, de ezúttal Baranyi Krisztina józan álláspontot képvisel: kijelentette, hogy ha a baloldali szövetségesei megszavazzák a habzsidőzsit, ő polgármesteri vétóval él.

Újabb repedés az amúgy sem túl ép ferencvárosi szivárványkalíción…