Fizetésemelésre és propagandára költ Baranyi a veszélyhelyzet alatt

A koronavírus járvány miatt veszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány, amely felhatalmazza a városvezetőket, hogy saját hatáskörben döntsenek azokban a kérdésekben, amelyek ezekben a rendkívüli időkben nem tűrnek halasztást és a polgárok javát szolgálják. Baranyi szerint ilyen fontos ügy az alpolgármestere fizetésének megnövelése, valamint a kerületi propagandagépezete kitömése. De most látta elérkezettnek az időt arra is, hogy kiszúrjon a Ferencvárosban jégkorongozó gyerekekkel is.

baranyi_k_mandiner.jpg

Amióta beült a polgármesteri székbe botrányt-botrányra halmoz Baranyi Krisztina. Emlékezetes: legutóbbi akciója, az elnyomott ferencvárosi feketéknek állított szobor a legtöbb embernél kiverte a biztosítékot – nem is állt sokáig –, de nagy vihart kavart a milliós károkat okozó parkolási „reformja”, a zsidózásával pedig számos honfitársunkat sértette vérig, és még csak bocsánatot sem volt hajlandó bocsánatot. A Ferencvárosi Torna Clubot folyamatos vegzálja, miközben álságos módon a sportegyesület sikereit igyekszik meglovagolni.

A tisztakezűséggel kampányoló Baranyi, – aki azóta számos büntetést bezsebelt már a zűrös közbeszerzések szabálytalanságai miatt – a veszélyhelyzet adta lehetőségeket is maximálisan kihasználja – világít rá a 888.hu. A ferencvárosiak életének megkönnyítése helyett:

  • egyszemélyben döntött hű alpolgármestere fizetésének megemeléséről

Az LMP-s Reiner Roland eddig is busás fizetést kapott. Havi illetménye 698019 forint volt, ami mellett 23190 forint idegennyelvi-tudás pótlékot és 107700 forint költségtérítést is felvehetett, így összesen 828819 forintot tehetett zsebre havonta. Ezt emelte fel Baranyi április 13-tól, így Reiner alpolgármester immár havi 1.053.315 ezer forintot vihet haza havonta. 

  • kitömte a propagandagépezetét

A Baranyi-érában szabaddá és függetlenné vált az önkormányzati lap a hű balliberális szerkesztőkáderek által. A propagandalap, illetve a 9 TV tartalmait előállító Ferencvárosi Média Nonprofit Kft.-nek sem kell az anyagiak miatt aggódniuk ugyanis Baranyi 2025. év végéig tartó szerződés keretében gondoskodott róluk. A szerződés értelmében a médiacég évente csaknem 100 millió forintból gazdálkodhat, cserébe csupán dicshimnuszokat kell zengenie Baranyiról, miközben a kormányt ócsárolja.

  • kibabrált a Ferencvárosban jégkorongozó gyerekekkel

Baranyinak régóta szálka a szemében a Ferencvárosi Torna Club. A focizó gyerekeket már korábban megrövidítette azzal, hogy megvonta az elmúlt években biztosított kerületi támogatást tőlük. Most a jéghokis gyerkőcök kerültek sorra. Az FTC Icehockey Utánpótlás Kft. a korábban is megítélt közterülethasználati kedvezményt kérte a kerülettől, ám azt csak korlátozottan, az eddginél kevesebb kedvezménnyel adta meg Baranyi. A polgármester ilyenkor szőrösszívű, bezzeg amikor sikereket ér el az FTC bármilyen sportágban, akkor igyekszik meglovagolni azt, és a saját népszerűségét növelni a sportklub farvizén.