Pitiáner Pikó politikai bosszúja

A baloldal nap mint nap bizonyítja, hogy mindig mélyebbre és mélyebbre tud süllyedni, de Pikó András pitiánersége még minket is meglepett. Politikai bosszúhadjáratának célpontjába Szarka Gábor került, akinek 10 évvel ezelőtti önkormányzati kitüntetését most visszavonná a kicsinyes polgármester, csak azért, mert részt vett az Színház és Filmművészeti Egyetem modellváltásában, aminek köszönhetően már nem a kormányellenes propagandára, hanem a szakmára oktatják a jövő nemzedékét.

bar_6691_res.jpg

Szarka Gábornak elévülhetetlen szerepe volt abban, hogy Józsefváros szívében az egykor lepattant és közbiztonsági kihívásokkal küszködő területen egy modern egyetem jöjjön létre. Ezt az építő munkát az önkormányzat 2011-ben Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetéssel jutalmazta.

Erre jön Pikó, aki eddigi munkásságával, pontosabban annak hiányával egy év alatt a lezüllesztés útjára terelte a kerületet és azt javasolja, hogy vonják vissza a 10 évvel ezelőtt adományozott elismerést, csak azért, mert Szarka Gábor részt vett az SZFE modellváltásában. Azaz segített abban, hogy ott végre a szakmát oktassák és ne baloldali politikai aktivistaképzőként működjön az egyetem.

A liberális ballaszttól megszabadított SZFE ügye a baloldalnak nagy szívfájdalma. Ebbe a sorba állt be, sőt, egyenesen zászlóvivővé avanzsált Pikó is, amikor kezdeményezte, hogy visszavonjanak egy már 10 éve odaítélt kitűntetést. Gondoljunk csak bele milyen visítás lenne a baloldalon, ha ellenkező irányban születne ilyen döntés.