Már a Pikót jelölő civilek is belátták, hogy mennyire cselekvőképtelen, lúzer Józsefváros vezetése

Hiába próbálja lépten-nyomon bizonygatni Pikó és kis csapata, hogy ők bizony ígéretükhöz híven sokat tesznek Józsefváros köztisztaságáért, közrendjének megőrzéséért, az itt lakók folyamatosan ennek ellenkezőjével szembesülnek. Ezt pedig már a Pikót jelölő C8 civil egyesület is belátta, amikor egyik tagjuk elkeseredett bejegyzést írt arról, hogy mennyi szemetet, szabályszegést tapasztalnak, amiket a városvezetés képtelen megoldani. Ennek nyomán egymásnak esett Pikó alpolgármestere és a C8.

14828559276416076_original.jpg

Megelégelte és dörgedelmes posztban kérte számon a városvezetés tehetetlenségét a C8 egyik aktivistája. Már szerinte is egyre szembetűnőbb, hogy Pikóék csapatának nem sikerül megküzdeniük a köztisztasági problémákkal, ugyanis vannak, akik hónapok és évek óta mocskolják össze közterületeinket és mégsem történik semmi az ügyükben, amelyekről négy konkrét esetet ki is emelt.

Pikó pincsikutyája, Erőss Gábor alpolgármester fel is háborodott, hogy miért kell ezeket a kényes ügyeket közzétenni, mikor ezt négyszemközt is meg lehetett volna beszélni, konyhanyelven okosba is meg lehetett volna oldani, hogy ne látszódjék a baloldali városvezetés hozzá nem értése.

Az aktivista – aki a Városfejlesztési Bizottság tagja is, tehát belelát a rendszerbe – azonban hajthatatlan volt. Szerinte ez nem tetemre hívás, hanem nagyon is súlyos problémák, amelyek az itt lakókat is foglalkoztatják, kívülről pedig úgy tűnik, hogy nem változik semmi. Mint írta: vérgáz, hogy nem történik semmi. Ezzel egyet kell értenünk, amióta Pikó betette a lábát a Polgármesteri Hivatalba, azóta nem történik semmi, a kerületből pedig lassan újra nyócker lesz.