Baranyi kirúgta a pinceszínház vezetőjét, mert az tanítana az újjászervezett SZFE-n

A ferencvárosi színiigazgatónak az volt a bűne, hogy heti négy órában a szakmára tanította volna az Színház- és Filmművészeti Egyetemen a hallgatókat. Ez elég ok volt, hogy Baranyi kirúgja a Pinceszínháztól.

02o-baranyi-pt-6149-1-coloirjpg-a.jpg

Baranyi „Tisztakéz” Krisztina amikor polgármester lett azt ígérte az alakuló ülésen: „semmilyen párt vagy üzleti érdek, személyes ambíció vagy hatalom nem írhatja felül a közérdeket. Polgármesterként kizárólag ezt az egyszerű, nagyon világos szempontot tartom szem előtt.” A jól hangzó frázisról azóta persze kiderült, hogy ez egy szemenszedett hazugság, de ez az apróság nem zavarja meg a ferencvárosi polgármesterasszonyt.

Baranyi a közösségi oldalán osztotta meg, hogy kirúgta Soós Pétert, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatóját csak azért, mert heti négy órában tanítana a Vidnyánszky Attila által újjászervezett Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Amikor kiderült, hogy Soós Péter neve szerepel a leendő tanárok listáján, Baranyi és kutyapárti alpolgármestere, a drogliberalizáció mellett kiálló Döme Zsuzsanna behívatták a pinceszínház igazgatóját raportra. Soós Péter hiába mondta, hogy nem vállal politikai megbízatást, csak szakmai feladatokat fog ellátni, heti négy órában. Aláírattak vele egy kérvényt, hogy engedélyezzék neki a tanítást, de ez csak blöff volt, mert nem sokkal később kirúgták.