Szeméthegyek alá gyűrné Ferencvárost Baranyi Krisztina

Baranyi „Tisztakéz” Krisztina decemberben arról ábrándozott, hogy mi lenne, ha a főváros nem szállítaná el a szemetet egy hétig. Szerinte ezzel lehetne demonstrálni, hogy nincs pénze Budapestnek és a baloldali kerületeknek, amiért természetesen nem ők, a város vezetői, hanem – mint mindenért – a kormány a hibás. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter helyére tette a ferencvárosi polgármester ötletét. Szerinte, ha van pénz öt és félmilliárddal drágábban felújítani a Lánchidat, akkor a szemét elszállítása sem okozhat gondot.

bar_3530.jpg

Minden pénzt elvett a kormány a baloldali kerületektől, ahogyan a fővárostól is – halljuk a csapból is, miután Karácsony Gergely, Baranyi Krisztina, Pikó András és baloldali polgármestertársaik hirdetik minden létező csatornán, aminek árára azért csak összedobtak 22 millió forintot.

De hogy ez mennyire nem így van – márminthogy minden pénzt elvesz a kormány –, arra Gulyás Gergely miniszter világított rá, amikor feltették neki a kérdést: mit tudnak tenni a lakosok, ha Budapest megvalósítja Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester ötletét. Azt, hogy egy hétre leállnak a szemétszállítással.

Gulyás Gergely szerint ez egy szerződésszegő jogellenes magatartás lenne a főváros részéről. Mint mondta: akinek van pénze arra, hogy 5,5 milliárd forinttal drágábban újítsa fel a Lánchidat, illetve, hogy korábban megkötött reklámfelületekre vonatkozó szerződést jogellenesen ne kössön meg, és ezzel több mint 1 milliárd forint kárt okozzon a fővárosnak, annak valószínűleg van pénze arra is, hogy a szemetet elszállítsa, amire egyébként szerződéses kötelezettsége van.