Baranyi Krisztina páros lábbal szállt bele a mögötte álló MSZP-DK tengelybe

A fidesznyákozó, „független” ferencvárosi újság fölé médiacéget húzna Baranyi Krisztina, hogy azt közpénzzel kitömve gondtalanul szórhassa az éterbe és a postaládákba a polgármester propagandáját a gyanútlan lakosoknak. A cég felügyelőbizottságába a kerületi MSZP-ből és DK-ból álló frakció a szexbotrányaiba tavaly belebukott Gréczy Zsoltot jelölte. Baranyi – aki az elmúlt hetekben sokat tett a ferencvárosi baloldali szivárványkoalíció szétzúzásáért – ezt nem támogatja, írta ki szerdán délután a közösségi oldalán, így minden jel szerint folytatódik a balliberális belháború a IX. kerületben. Mi már csak egy kávét kérünk.

bar_8998.jpg

Mondjuk az is meredek, hogy a szocialisták és dékások, a magyar lányokat, asszonyokat állítólag meztelen fotóival riogató Gréczy Zsoltot oly módon kívánják rehabilitálni, hogy a ferencvárosi médiacégbe engednének beleszólást az egykori DK-szóvivőnek. Baranyi Krisztina pedig – miután a közösségi oldalán kinyilatkoztatta, hogy legjobb lenne visszavonnák a Gréczy jelölését – tovább ássa az árkot az amúgy is labilis talajon álló balliberális moslékkoalíció alatt.

A ferencvárosi baloldal már hetek óta egymást gyalázza. Előzményként érdemes tudni, hogy Baranyi a legutóbbi testületin megsértődött, mert nem bólogattak gépiesen a képviselők a javaslataira és mindenkit elküldött melegebb éghajlatra, illetve volt, akit le is nácizott.

A korábban őt támogató balosok bosszúból Baranyi ellen szavaztak a lényegi kérdésekben, és sok javaslatot le is vetettek a napirendről. A dolog addig fajult, hogy a momentumsok másnap azt üzenték Baranyinak, hogy facebookozás helyett inkább dolgozzon.

Jól látható, hogy a szivárványkoalíció korántsem olyan boldog nászmenet, mint ahogyan azt az országos politikában próbálják beállítani. A háttérben forrnak az indulatok, a felek elégedetlenek, mindenki a saját gesztenyéjét kapirgálja, és öt forintért képesek lennének egymást egy kanál vízbe folytani.

Ezek akarnak összefogni 2022-ben.