Folytatódik a baloldal szétforgácsolódása Ferencvárosban

Ott folytatta a baloldal az egymás elleni harcot, ahol két hete abbahagyta. A szeptember 28-ára összehívott testület a Momentum-LMP-P alkotta Új Pólus frakció ezúttal is beintett a polgármesternek, amikor kezdeményezésükre a testület ismét elvetette Baranyi lényegi előterjesztéseit: a szociális rendeletet és a médiacég alapítását. A polgármester ezúttal is tajtékzott.

bar_7945.jpg

Emlékezetes, hogy a botrányosra sikerült szeptember 10-ei képviselő-testületi ülésen Baranyi és az elviekben őt támogató a baloldali pártok egymás torkának estek, amely konfliktus olyan mértékben elmérgesedett, hogy a polgármester és az ő momentumos pincsikutyái napokkal az ülést követően is egymást mocskolták a közösségi médián keresztül. A baloldal által jegyzett politikai kabaré a szeptember 28-ai rendkívüli ülésen is folytatódott.

A polgármester Karácsony Gergely segítségével rövidebbre vette ugyan a balliberális ferencvárosi képviselők gyeplőjét, de tejesen nem sikerült megzabolázni őket. A főpolgármester fenyegetőzése csak ahhoz volt elegendő, hogy a Bakáts tér erdősítése kérdésében keresztülvigye Baranyi az akaratát.

A polgármestert korábban feltétel nélkül támogató olimpiagyilkos pártban úgy tűnik látványosan megtört a Baranyi irányába vetett bizalom. Az öt pontot tárgyaló ülésből kettőt levettek napirendről. A napirendi pontok levételét kérő Árva Péter (Párbeszéd) frakcióvezető nem volt hajlandó megindokolni a döntést.

A polgármester így egyelőre nem tudja létrehozni a propagandagépezetét (az új médiacégét), amely értelmében a Vágvölgyi B. András szerkesztette 9 című lap is nagyobb szabadságot kapna a közpénz felhasználásra, valamint Baranyi szociális rendeletét sem tárgyalta a testület.