Karácsony alkalmatlansága már a baloldalnak is szemet szúr

Ahányszor csak Karácsony Gergely hozzányúl a Nagykörút forgalmi rendjéhez, annál nagyobb galibát okoz. Legújabb húzása, mely szerint a kerékpársávokat helyenként felvezette a járdára, nemcsak a szakembereknél és a józanul gondolkodóknál, de még a baloldali elvbarátainál is kiverte a biztosítékot, ugyanis a helyzet már nemcsak bosszantó, de balesetveszélyes is. 

img_0723.jpg

Az, hogy önmaga képtelen volt jogosítványt szerezni arra sarkallja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy a kerékpározást minden más közlekedési forma felé helyezzen, azt is kockáztatva, hogy ezzel óriási káoszt hoz a fővárosiak életébe.   

Először nyár elején festett fel bringasávokat a Nagykörútra az autósoktól elvéve egy teljes sávot. Ezzel még a csökkentett forgalmú nyári időszakban is hatalmas dugókat okozott a közlekedőknek, de mint azt egy józsefvárosi baloldali politikus beismerte, ez volt a cél.

A mesterségesen generált dugókkal a kerékpározás versenyelőnyét kívánták növelni.

Ez azonban tarthatatlanná vált a nyár végére, amikor is a forgalom megnövekedésével egyre elégedetlenebbek lettek az autósok.

Ekkor döntött úgy a Karácsony vezette Városháza, hogy visszaadják az elvett sávot az autóknak, de nem mondtak le a kerékpársávról, amit a parkoló sávok elvételével biztosított a bringásoknak. Nem kis fejfájást okozva azoknak, akik a körúton laknak, vagy ott van üzletük. Csakhogy, ahol nem volt parkolósáv – a villamosmegállók mentén – ott továbbra is maradt a torlódás a sávosztozás miatt, ezért azokon a szakaszokon – ilyen három is van Józsefvárosban – felvezették a kerékpársávot a járdára. Ez a húzás már nemcsak bosszantó, hanem már balesetveszélyes is.

A főpolgármester ámokfutása a témában a saját szövetségeseinek is szemet szúrt. Még a helyi LMP-sek is kiakadtak Karácsony bénázásán, mondván így a zebrán váró kismamákat nagy sebességgel érkező bringások veszélyeztetik, a takarásból kiforduló bicikliseket pedig nem látják az autók a Baross utcánál. Karácsonyt azonban nem hatják meg a kritikus hangok. A járdára felvezetett kerékpársávokat további jelekkel – teli pirossal befestve – kívánja bebetonozni.