Fogalma sem volt Pikónak, hogy kapnak védőszereket az iskolák, amikor a kormány ellen hergelt

Két napja hisztérikusan hergeli a józsefvárosi szülőket a kormány ellen Pikó András polgármester a közösségi oldalán. Azt mondja, az állam nem látja el az iskolákat a járvány elleni védőeszközökkel, saját magát pedig az oktatás védőszentjeként tünteti fel, aki néhány fertőtlenítő adagolóval és hőmérővel megvédi a diákságot a vírustól. A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén a XVI. kerület polgármestere világosította fel Pikót – aki erről dilettáns városvezető képét mutatva mit sem tudott –, hogy a kormány ellátja az iskolákat és önkormányzatokat fertőtlenítővel és tisztítószerekkel.

87598124_538422200133208_6249104839322632192_o.jpg

Már a szeptember 14-ei Fővárosi Közgyűlés előtt kirakott egy bejegyzést Pikó András, hogy a józsefvárosi iskolákba érintésmentes kézfertőtlenítőket és hőmérőket szállítottak ki, mert a fenntartó állam, akinek a dolga lenne, nem végzi el a feladatát. Ezt a kommunikációs trükkökkel teletűzdelt csúsztatást aztán a közgyűlésben, Budapest polgármesterei előtt is megismételte.

Pikót Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere tette helyre. A Kertváros elöljárója felvilágosította a kérdésben tájékozatlanságáról tanúbizonyságot tevő Pikót, hogy a kormány elvégzi a feladatát, az önkormányzatokat és az iskolákat is ellátta tisztítószerekkel és fertőtlenítővel, a XVI. kerület például két megrakott teherautónyi fertőtlenítőt vehetett át, amit járvány elleni védekezés céljából kaptak.

A hírolvasóból városvezetővé avanzsált Pikó erre azzal vádolta meg a kormányt, hogy különbséget tesz a kormánypárti és ellenzéki kerületek között, majd vörös fejjel kirohant és telefonálgatásba kezdett. Miután feltehetően megerősítették abban, hogy valóban kaptak eszközöket, pitiáner csúsztatásokba fogott, és akkor már az volt a probléma, hogy adagolókat és hőmérőket nem mellékelt a kormány a csomaghoz. Márpedig ők ezt is megoldották.

Csak éppen arról nem tudott városvezetőként, hogy az önkormányzatot és az iskolákat is felszerelte védőszerekkel a kormány. De ő továbbra is olyan hangzatos frázisokkal, mint „a járvány nem vár októberig, amíg a kormány észbekap” és csúsztatásokkal teli bejegyzésekkel bombázza a kerületi szülőket. A helyiek ügyeinek megoldása helyett a nagypolitika felé kacsintgató Pikó láthatóan a Karácsony Gergely-féle forgatókönyv szerint kommunikál. Minden eszközt megragadva hergel a kormány ellen. Ezzel a hazug kirohanásával azonban csúnyán lebukott.

Fotó: Pikó András Facebook-oldal