Pofátlanság: Pikóék piaci alapon, felújítási kötelezettséggel írnak ki bérlakáspályázatot

A Pikó-csapatot láthatóan csak addig érdekelték a kerületiek lakhatási problémái, amíg meg nem választották őket. A balliberálisok kerületi regnálásának kezdete óta lakásügyben is csak a botrányokról hallhattunk. Előbb döntöttek 60 bérlakás eladásáról, majd hozzáfogtak a közszolgálati lakásrendszer kivéreztetéséhez. Csaknem egy évnek kellett eltelnie, hogy végre elindítsák az első bérlakáspályázatok kiírását. Mint kiderült: 10 lepukkant lakásra lehet pályázni felújítási kötelezettségvállalással (ami többmilliós költség), és piaci alapú bérleti díjjal. Ezzel a lépéssel Pikó újfent becsapta a rá szavazókat. 

bar_2768_res.jpg  

Felháborító, ahogyan a legfontosabb vállalásukhoz, a bérlakáspolitikához állnak Pikóék. Mikor végre találtak 10 olyan lakást 1500-ból (a kampányban ennyit hazudtak), amit bérbe lehet adni rászorulóknak, akkor is félvállról veszik az ügyet. A pályázatokról a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság tárgyalt július 7-én. A 15 órára kiírt ülés – amit a momentumos Hermann György elnököl – háromnegyedórás késéssel indult, mert a baloldali képviselők közül 6-ból hárman nem értek rá eljönni, és nem biztosították a határozatképességet. Ebből is látszik mennyire veszik komolyan ezt az ügyet.

Ami ezután történt, arra pedig nincsenek szavak. Kiderült, hogy a nagyon szociális, és nagyon empatikus Pikóék ezt a 10 lakást a lehető legdrágábban, piaci alapon adnák ki. Szemléltetésül: egy 38 m2 pecót 102.000 forintért, úgy, hogy azt még a nyertes pályázónak fel is kell azt újítani. A saját szakértőik becslése szerint is 6-10 milliót kell még belerakni. A hülyének is megéri. Ugye ti is rohantok pályázni?

Szili-Darók Ildikó, a szociális ügyekért felelős alpolgármester azt találta erre mondani, hogy ezt a 10 lakást az alsó középosztálynak szánják. Akkor kérdem én, miért ígértek fűnek-fának, minden szembejövőnek olcsó és jó állapotú bérlakásokat? Az MSZP-s alpolgármester azonban tovább ment. Szerinte: nekik van átlagosan néhány milliós megtakarításuk, tudják vállalni a felújítási költségeket, fizetni a piaci lakbért – írta meg a www.hirnyolc.hu portál.

Emlékezetes: Hazudós Pikóék kampányának legfőbb ígérete az volt, hogy bérlakásokat adnak mindenkinek, aki rájuk szavaz, hiszen – mint mondták – rengeteg (1100-1500) bérlakása van Józsefvárosnak, csak az előző városvezetés nem akarta azokat odaadni a rászorulóknak, sőt, még be is befalazta azokat, mintsem kiutalja. Hiába mondta a Sára Botond féle városvezetés, hogy csak mintegy 860 bérlakása van a kerületnek, és azok többsége olyan rossz állapotú, hogy nem lehet jó szívvel oda embereket költöztetni, ezt már csak a választások után ismerték el Pikóék. Most pedig, csaknem 1 éves regnálásuk után, nyerészkednének a rászorulókon. NEM EZT ÍGÉRTED PIKÓ!