Csárdi „Kétszínű” Antal, a szavak embere (de nem a tetteké…)

„A jövő évi a költségvetés méltó a Fideszhez, de méltatlan Magyarországhoz és méltatlan azokhoz, akik egy sikeres ország megteremtésért lettek politikusok” – írta pár napja Csárdi Antal közösségi oldalán. Tudják, az az LMP-s Csárdi, aki a közelmúltban azon rinyált, hogy Józsefvárostól „elvettek” 1,1 milliárd forint fejlesztési pénzt. Azt már nem mondogatta Csárdi, hogyha rajta múlt volna, ez a pénz nem is állt volna Józsefváros rendelkezésére. Ugyanis Csárdi azt anno nem szavazta meg a VIII. kerületieknek. S most már megint osztja az igét…
csardi_mti_bruzaknoemi_20200507_kicsi.jpg

Szóval érdekes ember ez a Tóni. Szidja a kormányt, a Fideszt, ahol csak lehet. Meg hogy „ezek” a már Józsefvárosnak megítélt 1,1 milliárd forint – egyébként Kocsis Máté által kilobbizott – fejlesztési pénzt is elvették… „Ezek”. Érdekes ember ez a Tóni, mert azt már nem nyomja, hogy ő ezt a pénzt Józsefvárosnak annak idején nem szavazta meg. Most akkor hogy is van ez? Tetszik ezt érteni?

Csak röviden, aki lemaradt volna: Kocsis Máté, Józsefváros önkormányzati képviselője tavaly kilobbizott 1,1 milliárd forint fejlesztési állami pénzt Józsefvárosnak. Ezt a pénz Józsefváros rendelkezésére állt ez év első hónapjaiban, már csak „le kellett volna hívnia” Pikó András polgármesternek. De ő elcseszte, „elpikózta” (jó kis új szó, itt olvasható a háttérsztori), elkótyavetyélte, mert nem tette meg időben a szükséges lépéseket. Jött a koronavírus, és a kormány a FEL NEM HASZNÁLT fejlesztési pénzeket a koronavírus elleni védekezés miatt átcsoportosította. Azaz, ha Pikó időben lépett volna, ezt a pénzt nem tudta volna a kormány Józsefvárostól átcsoportosítani.

És aztán mindenhol azt magyarázta Pikó, hogy miért ő nem tehet róla… Bevonta ebbe Csárdi Antal országgyűlési képviselőt is.

Csárdi meg aztán „felvette a kesztyűt”. Habár elég hülyén áll rajta… Ez a jó Csárdi azt mondta nem is olyan régen a parlamentben, hogy a „kormány hazugságokkal teletűzdelt leszámolást folytat az önkormányzatokkal szemben”, és hogy a VIII. kerülettől 1,1 milliárd forintos fejlesztési forrást vontak el. Meg azt is, hogy a kormány pártpolitikai alapon döntött, és mindez tuti, hogy Kocsis Máté személyes bosszúja.

Mert mondani bármi lehet. A szó elszáll. De van, ami megmarad Tóni. A jegyzőkönyvekben.

Például az, hogy amikor arról kellett tavaly neked is döntened Tóni, hogy megszavazod-e Józsefvárosnak azt az bizonyos 1,1 milliárd forintot, akkor te NEM-mel szavaztál.

Álljon itt fehéren-feketén, hogy el ne feledjük:

Csárdi Antal nemmel szavazott, amikor tavaly Józsefváros fejlesztési pénzeiről döntöttek.

És most megint itt cirpog Csárdi. Hogy a jövő évi költségvetés is szar lesz mindenkinek. Te csak tudod. (Mondjuk azt már most tudni, hogy 18 százalékkal több forrás áll majd rendelkezésre az önkormányzatok számára, szóval…)

Messzire gurult az a gyógyszer, Tóni.

Fotó: MTI