Ismét a kormány ellen hergel Pikó

Pikó András, más ellenzéki polgármesterekhez hasonlóan azon siránkozik, hogy a kormány fejlesztési forrásokat von el a kerülettől. A balliberális városvezető nem tudja és nem is akarja megérteni, hogy a járvány elleni küzdelemből mindenkinek ki kell vennie a részét. A történelmi tapasztalatok alapján valószínűleg ők – ha kormányon lennének –, azzal oldanák meg a helyzetet, hogy adókat emelnek és hiteleket vesznek fel. Köszönjük, de abból nem kérünk.

74893764_450072188968210_932191981235339264_o.jpg

A védekezésből mindenkinek ki kell vennie a részét. A kormánynak, a nagyvállalatoknak és bizony az önkormányzatoknak is. Ezt nem akarja tudomásul venni Pikó András, sőt azzal hergeli követőit, hogy a kormány fejlesztési forrásokat von el a kerülettől. A balliberális polgármester ugyanis közösségi oldalán tette közzé azt a levelet, amelyben a Belügyminisztérium értesíti, hogy a korábban megítélt 1,125 milliárd forint fejlesztési forrást átcsoportosítja a járvány elleni védekezésre. Az átcsoportosítás miatt Pikó lemondásra szólította fel Kocsis Mátét, a kerület országgyűlési képviselőjét mert szerinte nem lobbizott eléggé.

Mondja mindezt Pikó úgy, hogy az elmúlt 10 évben – Kocsis Máté és Sára Botond polgármestersége alatt – soha nem látott lendületet vett Józsefváros fejlesztése. Megszépültek a közterek, javult a közbiztonság, felújították a szakrendelőt, korszerűsítették a háziorvosi rendelőket, városrehabilitációs programokat hajtottak végre, modernizálták az óvodákat-bölcsődéket, és minden korábbinál többet költöttek a társasházak felújítására, hogy csak néhány példát említsünk.

Ezzel ellentétben az álcivil Pikó regnálása alatt a város korábbi, folyamatos fejlesztése teljesen leállt. Az önkormányzat év elején elfogadott költségvetése szerint majdnem minden bevételt a saját működésére fordítja, fejlesztésre a korábbiak töredéke sem jut. Itt jegyezzük meg, hogy a szivárványkoalíciós városvezetés a saját fenntartására – a tanácsadóikkal és a bizottsági helyek megháromszorozásával –150 millió forinttal többe kerül a józsefvárosiaknak, mint az előző.

Adjunk hálát, hogy nem Pikó és csatlósai vannak kormányon, hiszen ők átcsoportosítások helyett feltehetően úgy oldanák meg a gazdaság talpra állítását, hogy megemelnék az adókat és hiteleket vennének fel, amint azt már megszokhattuk a balliberálisoktól.

Ezért értetlenül állunk azelőtt, hogy a józsefvárosi polgármester kivonná magát ez alól a közös teherviselés alól, hiszen ő is tudja, most emberéletekről, az emberek egészségének védelméről van szó, az most legfontosabb feladat. A védekezés mind az egészségügy, mind a gazdaság és a munkahelyek védelme szempontjából áldozatvállalást követel mindenkitől, ezért arra kérjük Pikó Andrást, ne ezt az időszakot használja a politikai harcai megvívásához.

A Józsefvárosi Fidesz közleményben reagált a polgármester nyilatkozatára. Azt írták: „értetlenül állunk azelőtt, hogy a józsefvárosi polgármester kivonná magát ez alól a közös teherviselés alól, hiszen ő is tudja, most emberéletekről, az emberek egészségének védelméről van szó, az most legfontosabb feladat. A védekezés mind az egészségügy, mind a gazdaság és a munkahelyek védelme szempontjából áldozatvállalást követel mindenkitől, ezért arra kérjük Pikó Andrást, ne ezt az időszakot használja a politikai harcai megvívásához.”