A tatabányai momentumnál landolt 500 maszk Józsefvárosból

A koronavírus elleni, helyi szintű védekezés érdekében szolidaritási alapot hozott létre Pikó András. Vajon a magánszemélyek és vállalkozások által befizetett összegek viszont tényleg a helyi emberek érdekeit szolgálják majd? Nem erre utal az, hogy a napokban a tatabányai momentumnál landolt 500 védőmaszk az olimpiagyilkos párt által jelölt Pikó jóvoltából. 

pico_res.jpg

Pikó András momentumos, álcivil polgármester folyamatosan siránkozik, hogy a gonosz kormány miatt milyen szűkösek a lehetőségeik. Szolidaritási alapot is létrehozott, amelybe józsefvárosi magánszemélyek, vállalatok fizettek be. A kezdeményezés akár szép is lehetne, a fő kérdés az, kinek az érdekeit szolgálja ez az alap valójában?

Helyi vagy polgármesteri érdekeket segít a szolidaritási alap?

Pikó és csapata folyamatosan támadja a kerület józsefvárosi fideszes képviselőit: ők miért nem ide fizenek be, az átlátható, nemzeti adományvonal helyett? Hiszen a helyi alapból a helyi védekezést segítik.

A válasz egyszerű: mert a polgármester saját táborát segíti, és nem Józsefváros közösségeit. Legalábbis ez derült ki a Momentum Tatabánya közösségi oldalán megosztott bejegyzésből, amelyben megköszönték Pikónak azt az 500 maszkot, amit kaptak Józsefvárostól.

„Pikó András, a VIII. kerület momentumos polgármestere és a VIII. kerületi önkormányzat a mai napon 500 darab védőmaszkot juttatott a tatabányai Momentum részére”

­– írta az olimpiagyilkos párt helyi szervezete április 12-én a közösségi oldalán.

94105393_234960231189693_5448399008361873408_o.jpg

Úgy tűnik, hogy Pikó maga is érezte a visszásságot, mert a közösségi oldalán igencsak aktív polgármester erről elfelejtett beszámolni a józsefvárosiaknak.

Nekik szabad, a kormánynak nem

A dolog pikantériája, hogy a napokban a józsefvárosi momentum képviselői éppen azzal támadták a kormányt, hogy a rendelkezésre álló védőfelszerelésből határon túli nemzettestvéreinket is segítséget nyújt.

A fideszesek felakasztásáról ábrándozó Szarvas Koppány Bendegúz azzal hergelt: „a kormány százezerszámra továbbküld maszkokat, miközben a koronavírusos betegeket ellátó kórházak szigorú spórolós rend szerint kénytelenek beosztani a rendelkezésre álló védőeszközöket”.

A másik kerületi momentumos, Hermann György azt írta: „Szijjártó Péter rendszeresen dicsekszik azzal, hogy folyamatosan érkeznek Magyarországra védőfelszerelések. A legutóbbi számok szerint már 73 millió maszk érkezett… ebből valamennyivel több, mint egymilliót már elosztogattunk a szomszédos országoknak”.

Szóval akkor hogy is van ez? Országos szinten tilos, de helyi szinten nem? A józsefvárosiak pénzén vett maszkokat lehet küldeni a tatabányai momentumosoknak? Aha.

Fotó: Facebook/Pikó András, és Momentum Tatabánya