Baranyi Krisztina, a politikai szélkakas

Politikai szélkakas vagy inkább széltyúk? – ki-ki döntse el maga. Történt ugyanis, hogy április 5-én miután Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy másnaptól ingyenes a közterületi parkolás, Baranyi Krisztina is kitette a közösségi oldalára, azt sugallva mintha bármi köze is lenne a széles körben népszerű intézkedéshez. Két nappal később – az ellenzéki reakciókkal egybecsengően – parkoló autókkal teli képekkel hergelte a követőit. A ferencvárosi polgármester mindig aszerint kommunikál, ami több politikai hasznot hoz.

baranyi_res.jpg

Holnaptól ingyenes a parkolás Budapesten – osztotta meg Baranyi Krisztina vasárnap a közösségi oldalán elegánsan elhallgatva, hogy ez nem neki, hanem a miniszterelnök döntésének köszönhető. És, hogy biztosra menjen, még meg is hirdette a bejegyzését.

baranyi1_poszt.jpg

Jöttek is a kedvelő reakciók meg pozitív kommentek: „végre”, „ideje volt” „nagyon köszönjük polgármester asszony”.  Persze a rutinos balliberálisok egyből megkezdték az aggódást, hogy mi lesz az önkormányzat kieső bevételeivel, de összességében elenyésző volt a számuk, Baranyi elégedetten dőlhetett hátra aznap.

Két nappal később már az aktuális ellenzéki kommunikációs trendeknek megfelelően parkoló autókkal teli utak fotóival hergelte a követőit.

baranyi2_poszt.jpg

Természetesen mindegyik helyszín – Ferenc körút, Bakács tér, és József Attila lakótelep – egy átlagos napon is autókkal telített, de ezt az apróság Baranyit nem akadályozza, ha a kormány elleni uszításról van szó. A polgármester asszonyt ezúttal egy egészségügyi dolgozó tette helyre. Szerinte „azzal, hogy ingyenes lett a parkolás, az ingázók nem álltak meg a lakótelepen, hanem elmentek a munkahelyükig…Ráadásul, amikor nekem be kell mennem a munkahelyemre, mert elvárás most, hogy kerüljük a tömegközlekedést, nem kell 1800 forintot fizessek. Ebbe most nem kellene politikát látni és konspirációs elméleteket gyártani. Jó döntés, már rég meg kellett volna hozni”. 

Fotók: Baranyi Krisztina Fb-oldal