A momentummal megérkezett a meleglobbi Ferencvárosba

Hamarosan kiírásra kerülnek az idei kulturális tevékenységek támogatására kiírt pályázatok – osztotta meg az örömhírt Mátyás Ferenc a közösségi oldalán. A momentumos képviselő büszkén újságolta követőinek, hogy a kulturális és művészeti programok között elsőbbséget élveznek az elbírálásnál a szexuális kisebbségekkel (LMBTQ+) kapcsolatos érzékenyítő tréningek.

img_7540.jpg

Mátyás Ferenc kifejtette, hogy Ferencváros önkormányzata azért döntött úgy elsők között, hogy érdemi változást kíván hozni ezen a területen, mert a kormány nem tesz semmit. Holott február 10-én egy független szakértőkből (ezekről mindannyian jól tudjuk, hogy mennyire függetlenek – a szerk.) álló bizottság megkezdte az aggódást. A bizottság felszólította a kormányt, hogy hozzon törvényeket, amelyek tiltják az iskolai zaklatást és kiközösítést különösen a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszex diákok helyzete kapcsán. De a csúnya kormány nem tett semmit, ezért Ferencvárosnak kell támogatnia az LMBTQ….XYZ...satöbbi kisebbségekkel kapcsolatos érzékenyítő tréningeket támogatni.

Emellett persze megjelennek majd más elemek is, melyek hozzájárulnak Ferencváros kulturális felvirágoztatásához, de azok a leírtak alapján várhatóan nem élveznek prioritást. És hogy melyik kulturális területet fogják emiatt hátra sorolni, az majd csak akkor derül ki, ha kiírásra kerülnek a pályázatok.