Hegyekben állnak a megválaszolatlan lakossági levelek a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalban

Pikó András és csapata megválasztását megelőzően lakosságközpontú, átlátható önkormányzatot ígért, illetve azt, hogy a józsefvárosi polgárokat a lehető leginkább bevonja a város vezetésébe.  Nos, úgy tűnik – sok más kommunikációs fogáshoz hasonlóan – ez is csak egy kampányfogás volt. Információink szerint többszáz lakossági levél halmozódhatott fel a Hivatalban, amelyre nem kaptak választ a polgárok.

pexels-photo-1157151_res.jpeg

„Az az önkormányzat, ami nem mindenkié, az senkié, csak a hatalmat gyakorlóké. Az ilyen önkormányzat nem titeket szolgál, hanem azokat, akik ott ülnek bent” – mondta Pikó András még szeptember végén, a választások előtt egy Mátyás téri rendezvényen. Mindemellett többször nyilatkozta, hogy részvételi önkormányzatot szeretne, amelybe a lakosok is elmondhatják mire fordítsa a kerület a közvagyont, valamint növelné az önkormányzat átláthatóságát.

Ezeknek a kijelentéseknek a lakosok most már éppen az ellenkezőjét tapasztalhatják. Utánanéztünk a dolognak – képviselők és helyi lakosok jelzései alapján – számos lakossági kérdést, felvetést, problémát tartalmazó levél halmozódhatott fel a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalban. Pikónak a jelek szerint a jól hangzó lózungok csak a választásig voltak fontosak. Köszönjük Brúnó!

Fotó: Suzy Hazelwood/Pexels.com