Szemérmetlenül hazudik a Józsefvárosi Önkormányzat a fiataloknak szánt mozijegyekről

Úgy tűnik hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy a Pikó vezette Józsefvárosban a városvezetés folyamatosan hazugságokkal és csúsztatásokkal uszít a korábbi kerületi vezetők ellen. A napokban az önkormányzat közösségi oldalára kikerült egy bejegyzés, miszerint egy, a választást követően kilépett dolgozó megfeledkezett arról, hogy nála maradt 208 mozijegy amit az önkormányzat vásárolt 18. éves fiataloknak egy évvel korábban. Szép történet, csak ahogyan Pikó kommunikációjának nagy része, ez sem igaz.

fake-news-stamp-4.png

A bejegyzésben az alábbiak álltak: „Egy váratlan ajándék az önkormányzat fája alá. 2018. szeptemberben a Józsefvárosi Önkormányzat szerződést kötött 400 darab mozijegy vásárlására bruttó 775 000 forint értékben. 2019 szeptemberében került jóváhagyásra az a költségvetési átcsoportosítás, ami lehetővé tette, hogy ezeket a mozijegyeket a 18. életévüket betöltött józsefvárosi lakosok kapják meg. Sajnos az átcsoportosítás aláírása és az október 13-i Önkormányzati Választás között eltelt 31 nap kevésnek bizonyult arra, hogy mind a 400 darab mozijegy a 18. életévét betöltött (vagyis első szavazó) józsefvárosi lakoshoz eljusson. 2019. december 6-án egy olyan kolléga jött rá, hogy ezekből a jegyekből 208 darab „nála maradt” aki 2019. október 14-én kilépett az önkormányzattól. Az esetet nem kommentáljuk.” A mozijegyeket Pikóék népszerűségük növelésére iskolásoknak adják.

Egy az önkormányzat ügyeiben járatos forrásunk szerint a vérlázítónak szánt történet csak nyomokban tartalmaz igazságot. Mint mondta, a bejegyzés állításaival ellentétben az önkormányzat évekkel korábban vezette be azt a fiataloknak szánt gesztust, miszerint a 18. életévévüket betöltve egy mozijeggyel ajándékozzák meg. A belépőket nagyobb tételekben vásárolta meg az önkormányzat és folyamatosan osztotta ki azokat a jogosultaknak. Az ügyet kezelő dolgozó még októberben áthelyezésre került a hivatalon belül, és a munkakörével egyetemben ezt a feladatot is át kívánta adni az utódjának, csak éppen a választásokat követően nem neveztek ki helyére senkit. Forrásunk szerint az említett dolgozó több alkalommal próbálta átadni a jegyeket, de nem volt, aki átvegye tőle azokat. Tehát szó sem volt arról, hogy „rájött” volna, hogy „nála maradt”. December elején aztán végre sikerült átadnia a hivatalban őrzött mozijegyeket a feletteseinek, Pikóék pedig egy újabb kommunikációs hecckampányt kreálhattak belőle, amit a balliberális médiumok sorra át is vettek. Reméljük a valódi történetet is átveszik, bár kétségkívül ebből már nem származik előnye Pikónak.