Nőket alázó megnyilvánulása miatt rúgták ki Lattmann Tamást az NKE-ről

A Józsefvárosban működő Nemzeti Közszolgálati Egyetem nem volt olyan toleráns Dr. Lattmann Tamással, mint Pikó András polgármester – aki barátjának szó nélkül elnézi, hogy a közösségi oldalán női mivoltában sértegesse Párkányi Esztert, az Alapjogokért Központ elemzőjét – és kirúgta az oktatót. Lattmann egy Facebook kommentben arra volna kíváncsi, hogy a csinos elemző hölgynek milyen „funkciói” vannak még.

fokep_jeruzsalem_nemzetkozi_jogi_statusza-2.jpg

Fotó: uni-nke.hu

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője Sára Botond választási győzelmét prognosztizálta októberben a Józsefváros Újságban. Ez annyira felbosszantotta Pikó Andrást – aki állítása szerint maga is meglepődött az eredmények láttán –, hogy november 5-én egy Párkányit megalázó bejegyzést tett közzé.

„Nemsokára megjelenik a Józsefváros újság is. Annyira bírnám, ha lenne benne egy politikai elemzés Párkányi Esztertől, a Fidelitas volt szóvivőjétől és az Alapjogokért Központ elemzőjétől, aki a kampány alatt tanúsított »tudományos alapossággal« ( :) ) elemezné a józsefvárosi választási eredményt. De ezt is el kell engednem, érzem… Nosztalgiázzunk Párkányi választások előtti utolsó elemzésével” írta Pikó.

A bejegyzéshez hozzászólt az MSZP korábbi miniszterelnök-jelölti aspiránsa, Lattmann Tamás is. Arról elmélkedett, hogy milyen „funkciói” lehetnek még az Alapjogokért Központ csinos elemzőinek. „Ez az Alapjogokért Központ az a hely, ahol meg az alapszakos diplomájukat sem megszerzett „elemzők” osztják az okossagot a propagandamédiaban. Igaz, legalább csinosak. Vajon milyen funkcióik vannak még?”

Pikó András ezúttal azonban nem tartotta fontosnak, hogy helyretegye barátját, akinek a hozzászólása még mindig olvasható a polgármester bejegyzése alatt. Pikó Andrásnak láthatóan csak az Auróra és az ott székelő LMBTQ közösség a fontos, az ő védelmükre egyből felemelte a hangját.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen ezzel szemben nem tolerálja az ilyen megjegyzéseket. Az ügyben indított vizsgálatuk megállapította, hogy ezek a bejegyzések és az általuk közvetített nézetek nem egyeztethetők össze a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által képviselt, az emberi méltósághoz való jogot és a nemek közötti egyenjogúságot tiszteletben tartó értékrenddel. „Dr. Lattmann Tamás megnyilvánulása egyetemi polgárhoz méltatlan és elfogadhatatlan, ezért az intézmény vezetése az egyetemi docens közalkalmazotti jogviszonyát a mai napon megszüntette” – írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben.