A Józsefváros újság objektivitását Gyurcsány volt titkára és a 168 óra ex-főszerkesztője biztosítja

A Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP által támogatott „független” és „civil” Pikó András polgármester a kampány során többször kijelentette: rendet fog tenni a helyi médiában. Ezt az ígéretét gyorsan be is tartotta: a kerületi médiacéget is felügyelő cég igazgatói tagja lett Gyurcsány Ferenc volt sajtótitkára, Gőz Gabriella, az újság élére egyelőre pedig a Népszabadságot több mint 2 évtizeden át erősítő, majd a 168 óra főszerkesztőjeként alkotó Tóth Ákos került.

cimlap_collageimg_6046.jpg

Mint a polgármester korábban a 24.hu oldalnak nyilatkozta: „Tőlem független szerkesztőséggel fog a lap működni, egy önkormányzati cég alá rendelve”. De gyorsan megcáfolja önmagát, mikor így folytatja: „Itt az új szerkesztőséget két hónapig Tóth Ákos, a 168 Óra volt főszerkesztője fogja vezetni, ő segít felállítani az új szerkesztőséget és a munkatársi gárdát.” Tehát: a polgármestertől függetlenül működik a lap, de már mondja is, ki vezeti a szerkesztőséget. Az a Tóth Ákos, akivel valószínűleg együtt dolgozott a Klubrádió és a 168 óra közös szerkesztőségében…

Tóth Ákos egyébként újságírói pályáját Népszabadságnál 1993-ban kezdte el, dolgozott a lap Budapest rovatánál, volt a lap veszprémi tudósítója, később a hír- és információs rovat vezetője lett, rendszeresen írt publicisztikákat is, majd a Népszabadság főszerkesztő-helyettesi pozícióját is betöltötte. 2015-ben került a megújulni szándékozó 168 óra élére, ahonnan idén ősszel távozott, mert „kibékíthetetlen ellentétei voltak a tulajdonossal”. Karrierjét tehát a Józsefváros újságnál folytatja két hónapig. 

És biztos, ami biztos, a józsefvárosi médiacéget felügyelő cég igazgatóságának tagja lett Gyurcsány Ferenc volt sajtótitkára, Gőz Gabriella, csak hogy teljesen biztosított legyen az objektivitás.

A Józsefváros újság további pártatlanságának garanciaként Pikó András mindezeken túl felkérte a – Soros György nevéhez köthető Nyílt Társadalom Alapítvány által is bőkezűen támogatott – Mérték Médiaelemző Műhelyt is lapombudsmani munkára. Feltehetően nem társadalmi munkában.

Felhasznált fotók forrása: www.hglaw.hu, muosz.hu