Parkolópályán a 444

A 444 satnya csahosai még mindig majdnem vérprofik abban, hogyan kell a megrendelő által leadott témában úgy forgatni a szavakat, hogy az érdekeltségük szennyes ügyeinek takargatása közben az általuk kipécézett személyeket alaptalan gyanúba keverjék. A kamuzás nagymesterei azonban ezúttal is megbuktak, a tények ugyanis makacs dolgok.

Történt, hogy az ellenzék különböző, rendkívüli alkalmasságukat számtalanszor bizonyító figurái, köztük a sellőfiú hiúságával bíró Horváth Csaba, és a „Csepel Észak-pesten van” álláspontot valló Karácsony Gergely, minden erőt bevetettek az elmúlt napokban, hogy a zuglói parkolási botrányról eltereljék a figyelmet.  Természetesen vehemens bértollnokaik is beszálltak a csatába, így kedvenceink, a 444 csahosai is.

444.pngLegújabb írásukban szánalmas erőlködéssel igyekeznek tisztára mosdatni főpolgármesterjelölt-várományos zuglói polgármesterüket (végtére is érthető, ciki lenne, ha még a jelöltség előtt elbukna). Van egy diszkrét bája is, hogy úgy próbálják mentegetni, hogy közben teljesen nevetségessé téve alkalmatlannak állítják be. Ennél azonban tovább mennek, előveszik a mindig kéznél lévő ütőkártyát: mondjuk valaki másról valami nagyot jól elferdítve az igazságot, hátha az eltereli a figyelmet.

Ez esetben Kocsis Mátét, Józsefváros-Ferencváros országgyűlési képviselőjét, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét vették célba. Ahogy az ő olvasatukban szól a sztori: a zuglói botrányos parkolási rendszert kidolgozó bizottság szakmai felelőse, Biál Csaba korábban Kocsis Máté tanácsadója volt, és az ő unokatestvére lophatott pénzt ki a parkolásból Józsefvárosban Kocsis Máté polgármestersége idején. És ahogyan az tényszerűen létezik: Biál Csabát Józsefvárosból Kocsis Máté menesztette még 2015-ben, és ő volt az, aki feljelentést tett parkolási pénzek ellopása miatt is. Hova tovább, Józsefváros, élén Kocsis Mátéval volt az első kerület, ahonnan a sokszor emlegetett, problémás Centrum parkolási céget kirakták, és az önkormányzat saját hatáskörébe vonta a parkoltatási feladatot. A kerületben azóta átláthatóan, jól ellenőrizhetően és évente több száz millió forintos nyereséggel működik a parkolási rendszer. Szemben Zuglóval, ahol valakinek a zsebében landol a közpénz. Úgyhogy egy dolog biztos, látjuk, hogy Ács Dani és a online portálja teljesen megbokrosodva kapkod fűhöz-fához, de semmi más nem történik, minthogy megrendelésre igyekeznek lejáratni mindenkit, aki szembesétál ebben a témában.

Ennyit a 444 legújabb „mesterművéről”. Irány a parkolópálya!