Auróra és a nyitva nem tartás kérdése

Bezár a Soros György által pénzelt álcivil ellenzéki fészek. Azaz mégsem. A józsefvárosi lakosoknak nincs ilyen szerencséje.  Hiába kéri a környező több mint 200 lakó, hogy hagyják őket végre pihenni, hiába az este 10 utáni bezárásról szóló jegyzői határozat, hiába a bíróság jogerős döntése, a Soros-birodalmi helytartók tesznek rá. Nem lehet nyitva a pult 10 után? Isszák a hátizsákból előkerült italt. Nem működtethetnek engedély nélküli kerthelyiséget? Közösségi kert néven paradicsompalánták árnyékában szívják majd a füvet. Mert szerintük ők szegény üldözött és vegzált civilek, akik csak a közösségi házukat féltik.  Szerintünk meg a környékbeli lakók életét megkeserítő, drogos Soros-bérencek, akik azt hiszik, hogy minden törvény felett állnak, mert fiatal, független européer demokraták.

Na de hogy a részletekről is szót ejtsünk, kezdjük az elején. A Józsefvárosi Önkormányzathoz az Auróra utcában működő Auróra Ház és Kert kapcsán azok megnyitása óta érkeznek a lakossági panaszok: hajnalig tartó hangzavar, ittas és drogos fiatalok üvöltözése, és minden ezzel együtt járó mocsok és kosz jellemző. Felszólítások és feljelentések sora, panaszok száza, perek sokasága. Az Auróra mégis nyitva a mai napig. Mindenféle jogi kiskaput kihasználva, az áldozati bárány bőrébe bújva adják elő, hogy őket, mint független civileket ártatlanul üldözi és vegzálja a gonosz önkormányzat politikai alapon. Zárójelben, arra azért kíváncsiak vagyunk, hogy a független civileket, hogyan lehet politikai alapon bántani, bár a választ az egyik bértollnokuk könnyen lehet, hogy véletlenül kikotyogta, amikor az utolsó ellenzéki közösségi ház ellehetetlenítéséről folytatott agymenését papírra vetette először saját maguk által is ellenzékinek nevezve a helyet az eddigi álcivilkedés helyett.aurora_img_1.jpg

No de visszatérve. 2018 szeptemberében Józsefváros jegyzője a környékbeli társasházak közgyűléseinek határozata alapján elrendelte, hogy 22 óra után nem folytathatnak kereskedelmi tevékenységet az Aurórában. Röviden, nem árulhatnak italt. Természetesen ezzel is a bíróságra futottak, azonban márciusban másodfokon, jogerősen is döntés született róla, hogy jogszerű az intézkedés. Természetesen rögtön megvillant a Soros észjárás az Aurórásoknál, az első kérdés, hogyan tudják kijátszani a szabályt? Gyorsan kitalálták: a pultot bezárják este 10-kor és „becsületkasszán”, hátizsákokból folytatódhat házibuli címen a randalírozás. Ugyanezt tették egyébként a kerthelyiségükkel kapcsolatban is: ha nem működhetnek vendéglátóhelyként, majd közösségi kert működtetése címén paradicsompalánták árnyékában szívják a füvet.

A képlet egyszerű, vannak a drogos és hangos helyre panaszkodó lakók, vannak a jogszabályok, van az önkormányzat, aki ezt be akarja tartatni, és van az Auróra, akit mindez nem érdekel. Hamis bérleti szerződés? Engedély nélkül épített kerthelyiségi épület? Bezáratást kezdeményező több mint 200 környékbeli lakó? Jegyzői határozat? Rendőrségi drograzzia? Bírósági döntés? Bár mindezek mögött hivatalos iratok, feljelentések és eljárások vannak, az Aurórások világában ezek a dolgok nem léteznek. Egy ideális, vagy inkább egy normális világban a szórakozóhely partnere lenne az önkormányzatnak a probléma megoldásában vagy találnának egy közös nevezőt, és ha az a szórakozóhelynek nem tetszik, akkor máshol keresnek új főhadiszállást. A Soros birodalom magyarországi helytartóságánál azonban máshogy intézik ügyeiket. A kötelességük teljesítése és a környéken lakók érdekeivel való törődés helyett kifogásokat gyártanak, olyanok, mint gyalogkakukk a Bolondos Dallamokból, akit bántani akar a csúnya farkas. Őket üldözi az Önkormányzat, meg a Kormány, meg az egész kormányzópárt, sőt még az általuk megvezetett emberek is, mert ők a civil szférát, a független-objektív világot képviselik, meg nekik semmi közük nincs Soros Györgyhöz, sem a nyílt társdalom eszméjéhez. Saját fűszagtól belengett alternatív valóságukban ellenzéki politikusok kampányának főhadiszállást adva, éjszakánként mámorban töltött, rendőrségi drograzziával fűszerezett bulizások közepette állítják, ők csak egy civil közösségi ház.

A testnevelésből felmentett János Vitézeink persze nem hagyják annyiban a bíróság döntését, a Kúriától várják az igazságtételt. Azt mondják; „Ilyen könnyen nem lehet minket elhallgattatni.” A bulik pedig becsületkasszán, hátizsákból folytatódnak. Bíróság és törvények ide vagy oda.