Pikót nem érdekli, hogy az emberek nem kérnek a drogambulanciájából

A lakosok bevonása a döntésekbe, a részvételiség volt Pikó egyik legfontosabb szlogenje, ám a valóságban magasról tesz arra, hogy mit szeretnének a józsefvárosiak. Erre jó példa a Teleki tér 7. szám alatti társasház, ahol a polgármester szándékai szerint drogambulancia nyílna. Hiába tiltakoznak a lakosok minden lehetséges fórumon, a hatalomtól megrészegült „demokratikus” polgármester meg se akarja hallani a nép akaratát.

piko_drogambulancia.png

A Teleki téri drogambulancia nyitására április 22-én hozott egyszemélyes döntésében adta áldását Pikó András. A helyi lakosok nem szeretnének ilyen intézményt, joggal tartanak attól, hogy a szerencsétlen sorsú emberekkel egyébként is terhelt környékre további szerhasználókat vonzana a drogambulancia.

A lakosok papíron és online is petíciót indítottak, amelyet már több százan aláírtak, a polgármester azonban nem hajlandó elfogadni a józsefvárosiak véleményét. A döntést követően, utólag két fórumot is szervezett már. Na nem azért, hogy meghallgassa az ott élőket, hanem hogy meggyőzze a házban élő 40 családot a drogambulancia szükségességéről. De hiába a mézes-mázos ígéretek, hogy nem lesz probléma, a lakosok továbbra sem szeretnének oda drogközpontot.

A nagy demokrata Pikó azonban nem hajol meg a népakarat előtt, újabb és újabb fórumokat szervez – talán abban bízik, hogy az emberek feladják az ellenállásukat – ahelyett, hogy elfogadná: a józsefvárosiak nem kérnek a drogambulanciájából.