Újra Együtt – Baranyi zsíros pozíciókba helyezte volt párttársait

A ferencvárosi polgármester, Baranyi „Tisztakéz” Krisztina bürokráciacsökkentést ígért, ehelyett egykori párttársait helyezte pozícióba Ferencváros cégeinél. A IX. kerület képviselő-testületébe választott baloldali pártokkal való folyamatos csatározásai miatt Baranyi a már korábban megszűnt „Együtt” elnevezésű politikai formációból igazolt kipróbált kádereket: így Ferencvárosban landolt busás javadalmazásért Pataki Márton és Pápa Levente is.

20200213_150355160_ios.jpg

Baranyi Krisztina kampányában még azt hangoztatta, hogy meg kell szüntetni a politikai alapon „eltartottakat” az önkormányzatnál. Polgármesterré választását követően viszont úgy tűnik, meggondolta magát, hiszen a FEV IX. – Ferencvárosi Vagyonkezelő és Városfejlesztő Zrt. élére Pataki Mártont, az Együtt volt elnökségi tagját választatta meg. A cég felel a kerületi parkolásért is, amelynek megreformálása botrányosra sikeredett az év elején. Pataki pedig azzal szerzett hírnevet magának a sajtóban, hogy míg a parkolási rendszer összeomlott a kerületben, addig ő egy hónapos szabadságra vonult.

20200213_150505720_ios.jpg

Pataki közösségi oldalán korábban azt írta: 

„És akkor mi az én javaslatom. Ígérjék meg azt, hogy a törvényesség határáig az Önkormányzatok minden erőforrását a Kormány elleni küzdelemre fogják felhasználni. Hogy emiatt a következő 2,5 évben kevesebb utcát fognak leaszfaltozni… nem lesz új játszótér… igen, ez mind nem számít.”

Az Együttből érkezett Pápa Levente is, aki előbb a politikai formációban elnökségi taggá tornázta fel magát, majd a párt hanyatlása idején lemondott, mert az Együtt balra tolódott és nem akar részese lenni egy baloldali összefogásnak.

img_0818.jpg

Fotó: egyuttpart.hu

Pápa a FEV IX. Zrt-ben előbb igazgatósági elnök, majd emellé a pozíció mellé a Ferencvárosi Bérleményüzemeltető Kft. ügyvezetője is lett, amelyekért havi egymilliót meghaladó összeget markol fel. 

Baranyi Krisztina az alakuló ülésen azt ígérte: „semmilyen párt vagy üzleti érdek, személyes ambíció vagy hatalom nem írhatja felül a közérdeket. Polgármesterként kizárólag ezt az egyszerű, nagyon világos szempontot tartom szem előtt.”