Baranyi „Tisztakéz” Krisztina havi 900.000 forintért kap tanácsokat a volt SZDSZ-es polgármestertől

Ferencváros új polgármestere, Baranyi „Tisztakéz” Krisztina is ígért fűt-fát a kampányban, többek közt azt is, hogy az ő irányítása alatt aztán tuti nem lesznek ilyen-olyan haveri szerződések. Sokáig nem tartott az ígérete: a Hír Tv kiderítette, hogy a régenvolt SZDSZ-es Gegesy Ferenc havi közel 1 millió forintért ad tanácsokat a ferencvárosi polgármesternek, amit Baranyi Krisztina el is ismert. És akad más is.

baranyi_hirtv.jpg

„Havi 900 ezer forintért ad tanácsokat a volt SZDSZ-es Gegesy Ferenc a ferencvárosi polgármesternek” - derítette ki a Hír Tv, a megbízási szerződést nem sokkal az önkormányzati választások után kötötték. A Hír TV-nek Baranyi Krisztina a kerület jelenlegi vezetője megerősítette, hogy főtanácsadóként számít a volt liberális polgármesterre: „Igen, Gegesy Ferencet, aki 20 évig volt a kerület polgármestere, felkértem, persze, hogy segítse a munkámat”.

A Gegesy Ferencnek járó havi közel 1 milláról „Tisztakéz” azt mondta: az megegyezik az alpolgármesteri illetmény összegével. Baranyi szerint a volt SZDSZ-es politikus szakmai tapasztalatához, a kerület iránti elkötelezettségéhez nem férhet kétség. Baranyi Krisztina korábban többször is ígéretet tett: hogy nem osztogatnak pozíciókat a kerületben baráti alapon.

De nem Gegesy az egyetlen, aki Baranyi holdudvarából zsíros álláshoz jutott. Mint azt a Pesti Srácok is megírta, a legnagyobb ferencvárosi vagyongazdálkodási cég, a FEV IX. Zrt. igazgatótanácsába bekerült Baranyi egykori Együttes párttársa Pápa Levente, a kerületi parkolást üzemeltető cég vezérigazgatója pedig Pataki Márton lett, aki szintén az Együttben politizált Baranyival.

Forrás: Hírt Tv, PestiSrácok