Ellenzéki bolhacirkusz – Józsefvárosi felvonás

Az ellenzéki roncsderbi a választások előtt Józsefvárosban is felütötte a fejét. Az ellenzéki pártok tehetségtelenségük és végső elkeseredésük miatt az összefogás mellett döntöttek pár hónappal az önkormányzati választások előtt. Összeállt az MSZP, DK, LMP, Momentum, Szolidaritás mozgalom, a régi komcsik paktumot kötöttek az ultraliberális taknyosokkal. A lényegről viszont megint megfeledkeztek: ha sok maradékot összeöntenek, abból nem többség lesz, hanem moslék.

Ezt az igazságot ismerte fel Körmendi Gábor Attila, akit csúnyán kigolyóztak az összeborulásból. Ez az eset is kitűnően szemlélteti azokat a folyamatokat, amelyek országszerte zajlanak. Jönnek ilyen tejfeles szájú neo-SZDSZes gyerekek nagy arccal, túlzott önbizalommal, és elkezdik utasítani a több kampányt túlélő, tapasztalt frontembereket, egy szóval a régi komcsikat. Értesüléseink szerint Körmendi Gábornak először egy képviselői helyet és körzetet kínáltak fel az együttműködésért cserébe. Azonban az új stábnak hamar megjött az étvágya így hataloméhségükben utólag megfosztották Gábort az ígért pozíciótól.  Ennyit ér az adott szó a politikai paletta baloldali felén. A neomarxista, liberális csoportok így tartják magukat a megállapodáshoz, így bánnak el saját szövetségeseikkel.

kormendi-gabor-attila-facebook-1000x600.jpg

A komédia persze ennyivel nem zárult le. A szocialisták a szemérmetlen támadás után joggal érezhetik, úgy hogy becsapták, átverték őket. A soraikban található tapasztaltabb, régi motorosoknak természetesen nem tetszett a bánásmód, így úgy döntöttek külön vizeken eveznek tovább. Egyes pletykák szerint a felek legutolsó közös egyeztetése lökdösődésbe, hangos szóváltásba ment át, nem sok hiányzott, hogy komolyabb verekedés alakuljon ki.

Ezek után történt, hogy Körmendi Gábor úgy határozott, hogy kiáll a saját elvei mellett. Bejelentette, hogy a leamortizálódott ellenzéktől külön indul a polgármesteri címért Józsefvárosban. A toleráns, erkölcsileg makulátlan ellenzék a közösségi oldalakon ezek után természetesen zuhatagként eresztette rá Körmendi Gáborra a gyűlöletkommenteket, és a fenyegető üzeneteket. Állítólag halálos fenyegetéseket is kapott a facebook fiókján. Ez tehát az DK-Momentum-féle ellenzék módszere: fenyegetés, megfélemlítés, hazudozás, háttérjátszmák.

Sokféle véleményt lehet megfogalmazni Körmendi Gáborról, de az kétségtelen, hogy ő legalább nem néhány hónapja esett be a kerületi közéletbe, és van politikai tapasztalata. Nem csoda, hogy félnek tőle, hiszen az ő jelöltjük, Pikó Andrásról egyelőre annyi tudunk elmondani, hogy az önkormányzati világról halvány elképzelése sincs, ellenben bátran beáll a fatálisan nagy baromságokat mondók táborba. Félnek Körmenditől, hiszen hatalmas beégés lenne, ha esetleg a választáson megelőzné őket.

Így hullott hát szét a józsefvárosi ellenzéki egység. Hazudozás, ármánykodás, lökdösődés, dühös szóváltás közepette. Ilyen ma az ellenzék.