A momentumosok rendőrökre dobálják, a jobbikosok a hivatalokban robbantják a füstgránátot

Bizonyára a rendőrökre füstgránátot dobáló momentumosokról, a lámpavasazó Szarvas Koppány Bendegúzról és Fekete-Győr Andrásról akart példát venni az az ifjú jobbikos, aki az Országgyűlés Irodaházában robbantott fel egy füstgránátot tegnap. Jakabék szerint persze véletlen. De mit keresett ott egyáltalán füstgránát? Ha ez az eset tényleg véletlen volt, mikor és hol akart robbantani az erőszakkultusz iránt ilyen lelkesen rajongó ellenzék?

360_f_197937420_dhwmce5qmsg8oc3hln0v3b06ojwwq30u.jpg

Füstgránátot robbantott a nyilasból kommunistává avanzsált Jobbik „szakértője” az Országgyűlés Irodaházában – párt közlése szerint persze véletlenül. Teljesen mindegy, hogy véletlenül, vagy készakarva robbantotta a füstgránátot a gyurcsányi-koalíció legjelentéktelenebb pártjának szakértője, nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy egy pirotechnikai eszköznek semmi keresnivalója nincsen az Országgyűlés Hivatalában. De miért is foglalkozna egy „haladó” balliberális ilyen formaságokkal? 

Egyébként felmerül az a kérdés is, hogy mikor akarta felhasználni a gránátot az egyre erőszakosabbá váló balliberális Jobbik, ha a mostani robbanás „véletlen” volt? Vajon vállalják-e a felelősséget az okozott milliós nagyságrendű károkért? És egyáltalán, mi a fészkes fenének hurcolnak ilyen eszközt a hivatalba, és mire lehet még számítani tőlük? Fegyverekre, bombákra, szúró-vágó eszközökre? Amilyen kéjesen vonzódnak a fizikai és verbális erőszak alkalmazásához ezek a hazaárulók, egyik sem lenne meglepő.

A momentumosok még dobálóznak is a füstbombával

A krumplizsákos Jakab Péter pártja talán a lila anarchisták mozgalmával akar versenyre kelni erőszak alkalmazás és káoszkeltés terén… Emlékezetes, a józsefvárosi momentumos Szarvas Koppány Bendegúz és a párt elnöke, a tsz-elnök unoka Fekete-Győr András korábban egy tüntetésen füstgránáttal dobálták meg a tüntetést biztosító rendőröket. Ezért bíróság elé álltak mindketten. Persze a „bátor és gerinces” fiatalamberek nem győzték ferdíteni, mosdatni a történteket. A fideszeseket lámpavassal fenyegető, a véres erőszakba torkolló tüntetéseket valós alternatívaként felfogó Szarvas Koppány Bendegúz például ártatlannak is vallotta magát az ügyben… Szánalmas és felháborító.