Pikóék kitüntették Iványi Gábort és az ő hajléktalanellátó alapítványát

Az újonnan alapított Józsefvárosi Közösségekért-díjjal tüntette ki a Pikó-csapat Iványi Gábort, a Dankó utcai hajléktalanellátó vezetőjét. Egyesek úgy vélik Pikó András ezzel formálisan is megköszönte, hogy Iványi a polgármesteri székbe segítette őt. 

oltalom_ivanyi_dij.jpg

Józsefvárosban hagyományosan tavasszal, József-nap alkalmából adják át az önkormányzat elismeréseit. Az új városvezetés a pandémiára hivatkozva – vagy csak mert felkészületlenül érte őket, hogy ilyen feladatuk is van – november 7-ére, a kerület születésnapjára időzítette a díjátadót, amelyet online közvetítettek. A kitüntetettek között van Iványi Gábor is, a józsefvárosiak életét megnehezítő Oltalom Alapítvány vezetője, aki szoros barátságot ápol Pikó Andrással.

Iványi lelkesen segítette Pikó András kampányát, ami nem maradt viszonzatlanul. Beszédes kép volt, amikor az önkormányzati választás estéjén, már az eredmények tudatában elsők között Iványit ölelte meg Pikó András. A balliberális polgármester azóta is folyamatosan kisebb-nagyobb támogatásokkal segíti az Oltalom Alapítványt, valamint kiáll mellette minden fórumon. Erre kapott utasítást Pikó propagandagépezetének zászlóshajója is, a Józsefváros újság, amely terjedelmes Iványi-interjúval, valamint az Oltalom Alapítványt anyatigrisként védő cikkek sorozatával tesz eleget a polgármesteri kívánalomnak. Iványiék körülrajongása tehát érthető, annak ellenére, hogy szemmel láthatóan a hajléktalanok segítését nagyon rosszul végzik, hiszen a fedél nélküliek jelentős része inkább a szabad ég alatt alszik, mintsem bemenjen a szállókra.

Ilyen előzmények után érkezett el a november 7-ei díjátadó. A legszebb, hogy a Józsefvárosi Közösségekért díjat egyebek mellett azok kaphatják meg, akik a társadalmi egyenlőtlenségekért, a befogadásért – és most kapaszkodjunk a székünkbe – Józsefváros biztonságáért végzett munkájukban értek el kiemelkedő eredményeket. A portréfilmen a díjazott Iványi Gábor azt mondta: nagyon jó helyen vagyunk, az élet sűrűjében.

„Nem szabadna sírni, hogy itt ennyi szociális tevékenység van, ebből a kerület büszkeségét lehetne csinálni”

– fogalmazott.

Csak az a helyzet, hogy ezt a véleményt, amit Pikó András és Iványi Gábor már a magáévá tett, a kerületiek nem osztják. Nekünk, itt élőknek nap mint nap gondot okoz az ebből fakadó közbiztonsági és köztisztasági problémák sorozata.