Hová tűnt az önkormányzat vagyona?

Pikó András szokásos vádaskodó hangnemében bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán arról, hogy a Fidesz nem mondott igazat az átadás-átvételkor, mert a Sára Botond által kommunikált 13 milliárd pénzeszköz valójában csak 11 milliárd és az is le van kötve. A dolog amellett, hogy Pikó tudatlanságáról tesz tanúbizonyságot - hiszen a pénzeszközök, amelyek rendelkezésre állnak fejlesztések mellé vannak rendelve - azért is aggályos, mert „Pikó saját kezűleg írta alá hogy átvette a 13 milliárdot” - világított rá Sára Botond. A korábbi polgármester szerint durva lenne, ha Pikó András máris eltüntette volna az átadott pénzeszközöket.

scrnsht.jpg

Pikó bejegyzésében kiemeli, hogy a kormánypárt igyekezett elhitetni, hogy jó állapotban adták át a kasszát. A polgármester szerint a költségvetési átvilágítás tükrében a valóság az, hogy nincs többlet a költségvetésben mert az ott lévő pénzeszközök le vannak kötve, szó sincs szabadon felhasználható forrásokról. Pikó úgy tűnik, azt nem tudja, hogy egy felelősen gazdálkodó önkormányzat folyamatosan felhasználja a rendelkezésre álló keretét a kerület fejlesztésére. Az már sokkal aggályosabb, hogy Pikó szerint már csak 6 milliárd van kötvényekben és 5 milliárd a kerület bankszámláján.

Ez kétmilliárddal kevesebb mint amennyivel átvette.

Sára Botond közösségi oldalán megosztotta az október 22-én kelt átadás-átvételi jegyzőkönyvet, amelyen Pikó kézjegyével hitelesíti, hogy 6 + 7 milliárd forint áll a kerület rendelkezésére. A korábbi polgármester szerint durva lenne, ha máris eltüntette volna.

Pikó pitiáner vádaskodásaival szemben ez valóban durva lenne. Várjuk a magyarázatot!