Ferencváros fura ura Csárdi Antal képviselő tilosban is parkolhat büntetlenül

Baranyi Krisztina régóta boszorkányüldözést folytat a ferencvárosi autósokkal szemben. A Bakáts téren szinte lehetetlen megállni kocsival, mióta lezártak ott két útszakaszt. A szabályszegéseket a szemfüles közterületesek azonnal megtorolják. Igen ám, de ez nem vonatkozik mindenkire. Vannak, akik törvényen felül állnak Ferencvárosban. Ilyen Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő, aki a minap fél napot állt tilosban a városháza előtt, mégsem lett ennek következménye.

1_3.jpg

Egy ferencvárosi lakos mesélte, hogy csak egy rövid időre állt meg a Bakáts téren tiltott helyen, és az autóját már szinte azonnal el is szállíttatták a közterület-felügyelők. Ez van, a törvény az törvény! –  ismerte el a helyzetből fakadó felelősségét a lakos, ezzel beletörődve a büntetésbe.

Csakhogy a törvény szigora nem mindenkire súlyt le egyformán Baranyi Ferencvárosában. Egy IX. kerületi olvasónk kiszúrta, hogy a városháza előtt egy autó tilosban parkol, és nemcsak, hogy nem viszik el a járművet, hanem úgy tűnt még vigyáznak is rá a hivatal őrei. Rá is kérdezett a biztonsági őröknél, hogy miként állhat itt autó, amikor a sárga felfestés ezt egyértelműen tiltja. A válasz tömör volt és egyértelmű: Ő megteheti!

 

Olvasónkat furdalta a kíváncsiság, hogy vajon ki az a személy, aki bármit megtehet következmények nélkül Ferencvárosban, ki lehet vajon a kerület fura ura, ezért másodmagával megvárta a sofőrt, aki nem más volt, mint Ferencváros egy részének LMP-s országgyűlési képviselője, Csárdi Antal személyesen. Fel is tették a kérdést a kerület hatalmasságának, hogy miért áll tilosban, ám a válasz csak annyi volt, hogy jelentsenek fel, ha akarnak.

Azonban itt nem ért véget a történet. A képviselő gépkocsija mellett parkoló autón piros mikuláscsomag díszelgett. Csárdi szerint azt ő tette rá a polgármester kocsijára, van neki ilyen piros zacskója vagy száz, és a csomagtartóból elővett egyet. Felmerül tehát a kérdés, a piros zacskók azért vannak Csárdi kocsijában, mert annyiszor büntették már meg, vagy azzal téveszti meg a közterület-felügyelőket, akik a kocsiján látva a zacskót, azt gondolhatják, hogy a kollégájuk már járt itt.

Csárdi Antal eközben az ingyenes parkolás megszűntetését kéri nagy hangon, érthető, őt nem fogja érinteni, mint az látjuk.