A Jobbik szerint Baranyi diktatúrát épít Ferencvárosban

„Jó lenne, ha a városvezetés befejezné a diktatúrát Ferencvárosban” – mondta a baloldali összefogásban részt vevő jobbikos képviselő Baranyi Krisztinának címezve a csütörtöki testületi-ülésen. Szilágyi Zsoltnál – akit a polgármester a napokban lenácizott – akkor telt be a pohár, amikor rájött, hogy Baranyi napirendre sem hajlandó venni a képviselők javaslatait, akkor sem, ha történetesen az összefogás tagjai. A DK-s és MSZP-s képviselők ugyancsak kikeltek Baranyi ellen. Jelentjük a szivárványkoalíciós politikai modell „működik”.

ferencvarositest_szilagyi.jpg

Lassan nem telik el nap anélkül, hogy ne esnének egymásnak a baloldali politikai erők Ferencvárosban. Az október 8-ai képviselő testületi ülésen, amelyről Baranyi Krisztina betegség miatt távol maradt elszabadultak az indulatok. MSZP-s, DK-s, és Jobbikos képviselők azt sérelmezték, hogy

a javaslataik hónapokkal a benyújtásukat követően sem kerülnek a testület elé, mert Baranyi kénye-kedve szerint szelektál, és azokat a témákat, amelyekkel ő nem ért egyet, napirendre sem hajlandó venni.

A cérna Szilágyi Zsoltnál (Jobbik) is elszakadt. Szerinte felháborító, hogy Baranyi Krisztina egyszemélyben szeretne dönteni a képviselők javaslatairól. Mint mondta: olyan az elmúlt években ­– még a Fidesz vezetése alatt – sem fordult elő, hogy egy képviselő előterjesztése ne került volna napirendre. Szilágyi Zsolt szerint a polgármester hiába hangoztatja, hogy részese az összefogásnak, általában az derül ki, hogy ez nem igaz. „Baranyi pitiáner bosszúja, hogyha az ember nem ért vele egyet akkor megpróbálja elkaszálni az előterjesztését” – fogalmazott.

img-5016.jpg

Szilágyi a korábban benyújtott javaslata mellett kardoskodott, amely arról szólt, hogy a Hivatal épületére kerüljön ki a Fradi zászlója. A jobbikos képviselő Baranyi fejéhez vágta azt is, hogy a választás előtt politikai célokból Ferencváros – Újpest derbi kapcsán kiírja a közösségi oldalára, hogy a IX. kerület és az FTC az egy, meg gratulál a csapatnak amiért 25 év után kijut a BL-re, de amikor arról van szó, hogy kikerüljön a Ferencváros zászló arra az épületre, ahol 1899. május 3-án megalakult a klub, akkor megvitatásra sem méltatja.

Jó lenne, ha befejeznék a diktatúrát a kerületben! Miért kell akadályozni a képviselők előterjesztését? A testület majd eldönti, hogy elfogadjuk vagy sem

– zárta a beszédét Szilágyi.

A zászló végül kikerült a Polgármesteri Hivatal homlokzatára, oda, ahová nem is olyan régen Baranyi a szivárványos lobogót tűzte ki.