Baranyi Krisztina sajnálja a pénzt a Fradiban sportoló gyerekektől

A Ferencvárosi Torna Club hazánk egyik legrégebbi, legpatinásabb és legnagyobb szurkolói bázissal bíró sportegyesülete, amely jó hírét viszi – a kerületnek is – szerte a világban. A IX. kerület nevét viselő klub – a korábbi gyakorlattal ellentétben – idén nem kap egyetlen fillér támogatást sem tömeg és UTÁNPÓTLÁSSPORT céljára – döntött Baranyi Krisztina vezetésével a balliberális összefogás. Én büszke vagyok Ferencvárosra, szeretem a várost, ahogyan szeretem a sportklubot is, éppen ezért felháborító, teljesen érthetetlen ez a döntés… – írta blogunknak egy felháborodott olvasó.

26113784_1548895651825122_2353751588963967385_n.jpg

(Fotó: FTC kézilabda utánpótlás Facebook-oldal)

Minden város büszke a sportklubjára. Ferencvárosnak pedig különösen illene büszkének lenni az FTC-re, amely 120 éves múltra tekint vissza és az ország egyik legsikeresebb egyesülete. A klub számos szakosztállyal rendelkezik, több százezer szurkolója van, akiknek a nagy része egyetért abban, hogy fradistának lenni egy életérzés, és ez különösen igaz a kerületben élő sportolókra és szurkolókra.

20200213_151451350_ios.jpg

A Baranyi Krisztina vezette városvezetés – a lokálpatrióta értékekkel mit sem törődve – a kerület idei költségvetésébe – az elmúlt évektől eltérően – nem tervezte be a Ferencvárosi Torna Club semminemű támogatását. Ezt a csorbát próbálta volna kiköszörülni a Ferencvárosi Polgári Frakció, amely azt javasolta, hogy a kerület 18 milliárdos költségvetéséből 45 millió forintot fordítsanak a Fradi tömegsport és utánpótlásának (a Fradiban sportoló gyerekek) támogatására, valamint 500 ezer forintot a jégkorong szakosztály toborzó programjára, illetve további 300 ezer forintot a „Tornázni öröm” programra.

baranyi_fradi.jpg

Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina októberben még másképpen vélekedett...

Baranyit azonban úgy tűnik nem érdekli sem a Ferencvárosi Torna Club, sem az ott sportoló gyerekek, sem a klubnak szurkoló ferencvárosiak, mert a módosító indítványt Reiner Roland alpolgármester (LMP) és Hidasi Gyula (MSZP) társaságában egyszerűen leszavazta. Az mindenesetre beszédes, hogy a többi balliberális képviselő nem vállalta fel egyértelműen az ellenszavazatot, ők tartózkodásukkal lettek Baranyi cinkosai.

szavazas.jpg

„Évtizedek óta Ferencvárosban élek, gyermekkoromban a Fradi gyermek- és ificsapatában fociztam is. Három gyermek mellett ma már ritkán járok focimeccsre, de a zöld-fehér szív örökké zöld-fehér marad… Jó pár kézi- és vízilabdameccsen is voltam… Gyermekeim pár évig jártak a Fradi Népligeti komplexumába atlétikára, ahol sok családdal megismerkedtem… Mindenki örült annak, annak a pezsgő életnek, ami ott zajlik… Nem a versenysportról van itt első sorban szó, hanem arról, amit a sport taníthat a gyermekeknek… Éppen ezért megdöbbenve hallom, hogy a ferencvárosi képviselő-testület nulla, azaz 0 forintot szán a Ferencvárosi Torna Club tömegsport és utánpótlásának a támogatására, pedig korábban erre mindig jutott pénz… Én büszke vagyok Ferencvárosra, szeretem a várost, ahogyan szeretem a sportklubot is, éppen ezért felháborító, teljesen érthetetlen ez a döntés… Mit gondolhatnak erről a helyi családok, Fradi-szurkolók? Érthetetlen… Személyes, politikai bosszú akar ez lenni az új vezetés részéről? Akkor meg kicsinyes dolog, hiszen nem a politikai ellenfeleiket, hanem a sportolni vágyó gyermekeket, szüleiket, családokat büntetik döntésükkel”

- írta blogunknak egy olvasónk, és mi egyet tudunk érteni vele.